Човек освободен поради несправяне със задълженията и уличен в нарушения е новият областен управител на Враца. На първото си редовно заседание служебният кабинет реши на мястото на досегашния областен управител на Враца Малина Николова да бъде назначен Момчил Младенов.
Мотивът, с който са сменени губернаторите на половината области в страната е свързан с провеждането на честни избори, а рокадите били и резултат от получени сигнали. Тук идва логичният въпрос, как човек, освободен от длъжността управител на БКС - Враца за несправяне със служебните задължения може да бъде поставен на такава отговорна длъжност.

В доклад след одит направен на дружеството, ръководено до преди седмица от него са констатирани редица нарушения по ЗОП, КТ, Закон за счетоводство и Общинските подзаконови нормативни актове. Най-фрапиращите от тях са неправомерни управленски практики, липса на прозрачност при отчитане на разходите, лошо и недалновидно управление и изтичане на финасов ресурс, разходване на публични средства, без прилагане на Закона за обществените поръчки.

Това ли е най-подходящият човек за гарантиране на честни избори или политическата чистка е в ход, като се назначават удобни хора именно с цел манипулация на предстоящите избори? Ако това е вярно, то е знак за това какво ни чака в следващите два месеца – политически реваншизъм и назначаване на удобни хора именно с цел манипулация на предстоящите избори.

Румен ИВАНОВ, БЛИЦ