Няма да се спирам на мотивите за искането на оставката ми, те са абсолютно несъстоятелни. Те са и доста противоречиви - повишавам си правомощията според вас, а после казвате, че не си използвам всички правомощия. Какво искате - да налагам наказания или да не си надвишавам правомощията? Това заяви от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Димитър Главчев.
"Ако смятате, че не съм предложил законопроект в пленарна зала, вашата група има право всяка една сряда по алинея трета да предлага. Като няма нищо в комисия, няма как аз да го предложа. Съжалявам, че трябва да ви изяснявам правилника. Дневния ред на комисиите се предлага от председателите на комисиите и 1/3 от участниците в нея, е, вие имате 1/3 в тях, защо не предложихте друг дневен ред и законопроекти", запита Главчев, за което беше аплодиран от групата си.

"Четете правилника, преди да се подписвате под нещо. Казвам го добронамерено, за да не изпаднете в подобна ситуация, като тази, за исканата ми оставка", добави той.
 

"Театъра и политиката си приличат, играят се роли, всеки избира каква да е тя - положителна или отрицателна. Важно е какво остава след нас", добави той.

Според него трябва да подходим много отговорно към председателството на ЕС през 2018 година.