ГЕРБ дойдоха на власт през 2009 г. с претенциите за голяма експертиза в сферата на сигурността. Усещането от дръзките и нагли престъпления от последните месеци обаче е, че престъпността се подиграва с държавата. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП Станислав Владимиров по повод внесения рт левицата вот на недоверие срещу правителството.

В тази ситуация най-нормалното беше политическото и професионално ръководство на МВР да поеме отговорност. За съжаление, не видяхме такова нещо, добави той.

Недаването на шанс за кариерно развитие демотивира хората в системата, посочи още социалистът.

Мотивите за вота са чисто политическо упражнение по правене на боза. Самата идея за вота е сбъркана, защото системата е за опазване на националната сигурност, заяви Маноил Манев от ГЕРБ. Тази система е работила перфектно два пъти – когато г-н Борисов беше главен секретар и когато министър на вътрешните работи беше г-н Цветан Цветанов. Само че дойде 2013 г. и от чиста злоба към г-н Цветанов вашият министър изгони цвета на оперативните работници. След това на тази система й трябва рестарт, и то дълго време. Вие демотивирахте цялата система, обърна се Манев към Владимиров.

В разгара на разговора двамата започнаха да си повишават тон и да не дават думата на водещия.