Искаме да проверим доколко депутатът от БСП Манол Генов е имал взаимодействие с фактори, предизвикали напрежението в Асеновград след нападението на роми над спортисти там. Това обявиха народни представители от ГЕРБ, сред които Антон Тодоров и Тома Биков, след като изискаха от деловодството на НС искането на главния прокурор за снемане на имунитета на социалиста заради повдигнатото му вече обвинение за купуване на ромски гласове именно в Асеновград. 

Антон Тодоров припомни, че главният прокурор Сотир Цацаров разкри, че Генов си е позволявал и да звънни в полунощ на районния прокурор в Асеновград във връзка с напрежението в града, уточнява в. Монитор.

Биков уточни, че след като се запознаят подробно с документите, ще преценят и дали да не поискат оставката на Генов от всичките му политически позиции, както и от лидера на БСП Корнелия Нинова да се разграничи от него. 

„Генов трябва да изхвърчи като тапа от БСП”, категоричен бе Антон Тодоров. И повдигна въпроса дали БСП не се превръща в платформа, която вкарва криминалитета в българската власт. „А после се пита кой буни ромите”, коментира той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!