След като лидерката на БСП Корнелия Нинова днес заяви, че ще съди Бойко Борисов и всички други, които са свързали името ѝ с корупция и „Цанков камък“, то от ГЕРБ последва светкавична реакция.

„Случилото се е доста учудващо за нас и аз не мога да си представя, че тя се припознава във всичко, което казва ГЕРБ и визира сама себе си“, това заяви Цветан Цветанов на извънредна пресконференция по повод изявлението на Нинова.

„Ние сме казвали за политическите решения, които са взели управлението на БСП, а не за тези, конкретно на г-жа Нинова, казваме, че тя е участвала в кабинета, с който проектът се е реализира“, поясни още Цветанов.

„Много е важно хората да разберат, че трябва да се поема отговорност. Вместо Нинова да се занимава със себе си, трябва да излезе и да каже, че този проект е вреден за държавата“, коментира пък депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. 

„Във връзка с казаното от лидера на БСП, че ще даде на съд министър-председателя и говорителите му за това, че я обвиняват за „Цанков камък“, Ненков заяви, че тя вече три пъти дава пресконференции, за да каже, че няма нищо общо с този проект.  „Казали сме единствено и само, че тя е участвала в кабинета, в който проектът се е бил реализирал. Не ни притеснява фактът, че ще ни дава на съд. Наше право е и сме си изпълнили конституционния дълг да сезираме прокуратурата“, посочи депутатът. 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!