По време на отчета си президентът каза какво всички останали са направили и какво не са, докато той е президент, а редно е, когато се прави отчет да обърне внимание на своята дейност. Увлечен да коментира нашата работа той забрави да спомене някои неща, каза Тома Биков по време на брифинг на ГЕРБ.

Той говори за международната дейност. Но голяма част от срещите, които президентът проведе бяха благодарение на премиера Борисов, по протокол те се срещнаха и с президента Радев, коментира Биков.

По отношение на образованието реформата не е само увеличаване учителските заплати, а вече 18 000 деца са върнати в училище, допълни той. Борисов няма вина, че другите лидери от ЕС -  и Меркел, и Туск, и Таяни, които договарят срещата с Турция, най-накрая и Ердоган, искат да се срещнат с Борисов, обясни Тома Биков.

Изненадани сме от новата позиция на президента по отношение от отбраната и че не са увеличени средствата за отбрана с 2%. По отношение на това че възгледите му съвпадат с тези на БСП това за нас е притеснително. Той трябва да бъде равноотдалечен от всички политически сили в противен случай той прави груба политическа грешка. Той практически подкрепи мотивите на БСП за вота, каза Биков.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!