"Този брифинг е отговор на БСП. Денят, в който европейските лидери са в София и взимат исторически решения, не е моментът за тези неща. Това е може би пета фаза за един от най-успешните проекти за създаване за цялостно отделяне на отпадъците в София. През 2015 година бяха построени първите инсталации, които носят ползи на хората и околната среда. Проектът е одобрен от ЕК", заяви на брифинг в парламента бившият министър на околната среда и водите Ивелина Василева, предаде репортер на БЛИЦ.

По-рано днес Калоян Паргов от БСП, заяви, че социалистите искат заводът за преработка за отпадъци да бъде изграден в с. Яна, а не в ТЕЦ – София, за да спестим замърсяването в София и напрежението сред гражданите.


"Тук има най-добри налични техники, които се използват в над 300 европейски града. Целта е да се осигури възможност за използване на алтернативно гориво от Топлофикация-София. Предложенията и обвиненията на БСП не са навременни, като се има предвид, че площадката се избира още в началото на проекта. Интерпретираме поведението на БСП като саботаж на поредно голямо европейско събитие", завърши депутатът от ГЕРБ.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!