Молили ли сме за коалиция с БСП? Ако сме искали коалция с БСП нямаше да им предложим председателството на парламента и едно министерско място след изборите, заяви Тома Биков по време на пресконференция на ГЕРБ в парламента, което от партията дадоха малко след пресконференцията на БСП, пише Novini.bg. 

Отдаваме това на тежката фиксация на Корнелия Нинова по отношение на Борисов и невъзможността й да живее без него. Той заяви, че парламентът не е място за анализи. Надявам се БСП да се самоопределят, ние сме самоопределили, заяви депутатът. По отношение на Кутев, той заяви, че благодарение на такива интервюта, ГЕРБ са спечелили изборите. Не мога да правя вътрешнопартиен анализ на БСП, заяви Тома Биков.

По отношение на лидерската среща, която Нинова предложи, Биков заяви, че ще приемат ако има конкретни предложения за промени, а не ако лидерите на партиите ще се събират, за да говори Нинова общи приказки. Тома Биков заяви, че с вота на недоверие, който от БСП внасят отново ще бъде изгубен един пленарен ден. Все още опозицията не са изяснили темата и най-вероятно ще се проведе кръжок по анализ, заяви още Биков.