Надяваме се акцията на Таско Ерменков да не е координирана с БСП, но за да имаме доказателства, призоваваме опозицията да поиска оставката му. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков, след като от ГЕРБ внесоха сигнал в прокуратурата срещу депутата Таско Ерменков, заради публикацията му, че водата в София е замърсена, предаде „Фокус“.

Според Биков такъв тип доверие нарушава базовото доверие между институциите и гражданите и ако има действителен проблем, хората няма да знаят на кого да вярват. Биков поясни, че ГЕРБ има и политически искания. „За нас действията на г-н Ерменков са провокация към националната сигурност на България.

Като народен представител г-н Ерменков, ако е бил загрижен, е имал възможност да провери“, заяви Биков и добави, че Ерменков е могъл да бъде допуснат до институциите, които да му дадат необходимата информация. „За нас неговото поведение е продиктувано или от тотална неадекватност, която е недопустима за народен представител, или от злоумишлени действия в нарушаване на националната сигурност на България. В този смисъл ние сме озадачени и от бившия кмет на Шумен, който в същия период от време публикува във „Фейсбук“ информация, че Шумен е облъчен от радиоактивни вещества. Надяваме се, че това не е координирана акция на БСП“, каза Биков.