Съжалявам, че АБВ не влезе в парламента, защото имаме капацитет, имаме дипломати, имаме подготвени политици, които биха могли да помогнат. Притеснен съм, не толкова от рокадите, отколкото това, че образа на България помръкна, в него се появяват все по-тъмни петна. От известно време не стоим добре в европейски план и международен план. Мисля, че сега нещата се нагнетяват в негативна посока. Това коментира президентът Георги Първанов в студиото на ”Денят на живо” по Канал 3.
”В предишния кабинет излъчихме представители, които работиха честно и почтено издадоха много добър резултат, но се оттеглихме, когато видяхме, че няма диалог. Този кабинет не беше доброто решение за България”, каза Първанов. 
 
"В БСП личностният фактор е много тежък! Говоря особено за последната година. Видяхте, че бяхме близо да обща кандидат- президентска кандидатура, което не се случи по субективен фактор и след това видяхме какво се случи на Позитано. Сега вече разбирам, че това не е случайно. Говоря за три-четири вълни на очистване на хора от бюрото и Националния съвет. Георги Гергов е само един от списъка. Бяха елиминирани силни депутати по една много остаряла логика", коментира още той.