Като тръгнат джендърите по детските градини и училищата и като ги емнат да ги бият футболните фенове, Бойко не може да ги спаси. За това предупреди депутатът от ГЕРБ Георги Марков в емоционално изказване пред Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в НС.  Там с 10 гласа "против" днес бе отхвърлена спорната Истанбулската конвенция.  
Ратификацията на спорния документ бе подкрепена от останалите народни представители на ГЕРБ, както и от ДПС. Срещу тях бяха депутатите от "БСП за България", Обединени патриоти и партия "Воля". Решаващ се оказа гласа на Марков.

"В нашата история на парламента не е имало никога молитви да не се приема един драконов закон, защото ненужно въвежда дефиницията за "социален пол". На кого в България е нужно обяснява какво е пол? На всички дебили в България и на Иванчо е ясно, че има два пола. И с конвенция за жената защо въвежда понятието "пол", "социален пол"?”, попита реторично Марков.  

„Има ли някой в тази зала, на който да не му е ясно какво е жена, че Истанбулската конвенция трябва да ми го казва?", попита Марков.
  
"Сега у нас ще дойде едно комитетче да ходи по училищата и детска градини и да прави мониторинг по конвенцията", добави той.

Депутатът каза още, че е гласувал по съвест, както налага Конституцията.

„По принцип колегите са за защита на жените от насилие – това бе посочено като безспорен факт. Но в тази конвенция, която аз определих като красив бонбон, в който има отровен плод, се съдържат опасни текстове“, обясни председателят на комисията и депутат от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов.

По думите му в Конвенцията има 5 скандални члена, които променят изцяло нейната същност. Те отварят вратата към еднополовите бракове и налагат нестереотипни роли на половете, различни от традиционно утвърдените „мъж“ и „жена“.

Депутатите в Парламентарната комисия по външна политика пък  дадоха зелена светлина на законопроекта за ратифициране на Истанбулската конвенция. 

Документът беше одобрен с гласовете на 10 депутати "за", седем бяха "против" и един се въздържа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ