"Ние сме парламентарната група на ГЕРБ, спечелила 4 пъти изборите. Уважаваме президентската институция, уважаваме самия г-н президент, избран от 2 000 000 българи, но имаме право да не се съгласим с ветото и да вървим напред”. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Марков, по време на дебатите по повторното разглеждане на промените в Закона за Опазване на околната среда, предвиждащи отпадане на втората съдебна инстанция при обжалването оценките за въздействието на околната среда (ОВОС) на големи инвестиционни проекти, върху които държавният глава наложи вето.
„България е република с парламентарно управление, защото вътрешната и външната политика се осъществява от правителството.

Правителствено управление, а не неправителствено. „Протестърите”, по Конституция сдруженията нямат право на политическа дейност, а те си позволяват истеричен политически език. Ако искат да управляват, да направят партия и да влязат в парламента. Да направят 3 инстанции, 30, 300. Да спрат лифтове, да спрат развитието, да вземат да спрат и метрото”, заяви Георги Марков от парламентарната трибуна.