Това са нормални ходове за изпускане на напрежението, но ако се очаква само този ход да изпусне напрежението, това няма да се случи. Големият въпрос е за Цветан Цветанов. Това каза в сутрешния блок на БНТ социологът Кольо Колев  по повод скандала с апартаментите на властта, довел до оставките на министъра на правосъдието Цецка Цачева и зам.-министъра на младежта и спорта Ваня Колева.

Оставките не трябва да ни изненадват – това е стилът на Борисов. При мащабите, с които се разраства тази драма в навечерието на избори, близо е до ума, че упорството нанася много по-големи вреди отколкото да се отстъпи крачка назад, заяви политическият анализатор Георги Харизанов.

Винаги, когато си на публична длъжност, трябва да изнасяш, информация за доходите си. Г-н Цветанов получава възнаграждение от две места – от партия ГЕРБ и от публичната си длъжност. Той ще даде отговори, след като се върне. Но само отговорите няма да са достатъчни. Средната класа и малкият бизнес са не по-малко изнервени от скандала с апартаментите от хората с ниски доходи. В случая не виждам да има закононарушение, но очевидно има много голям етичен проблем, който не може да бъде решен само с обяснението, че всичко е законно. Още в началото този подход беше погрешен, коментира Георги Харизанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!