Миналата година по това време имаше служебно правителство, то трябваше да направи ревизия, не бяха открити злоупотреби и тъмни сили на управлението. Съжалявам, ако на президента не му е изгоряло осветлението и хората имат памет. Това каза Георги Харизанов от Института за дясна политика, цитиран от Канал 3.

Радев прави опит да застане самият той в светлината на прожекторите, но е заел позицията на страната на обществото, заяви пък социологът Кольо Колев.

Не знам кои са тези реални проблеми и тъмни сили в това, че България е строителна площадка. Президентът не е на страната на обществото. Кажете на хората, че не искат магистрала до Търново или, че не искаме тунел под Шипка, каза Харизанов.

Схемата на санирането е корупционна, изрази мнение Колев, според него основните които печелят са големите играчи, но Харизанов го контрира, че е бил приет закон, който да въведе ограничения, така че да участват малки фирми в обновяването на домовете.

Според Харизанов обаче изказванията на Радев звучат като анонс за партия. „София е малък град, всички се познаваме, нивото на хората около президента е много ниско и води до комично развитие и свършва тъжно”, категоричен бе той.