Гласувах за бъдещето на Русия, заяви убедено и оптимистично почетният консул на Руската федерация у нас Георги Гергов. Тъй като притежава двойно гражданство – българско и руско, той упражни избирателното си правото в пловдивската задгранична предизборна секция на Руската федерация.
„Този ден е важен не само за Русия, но и за България, и за света. Русия е необходимият за човечеството балансьор”, каза Гергов, след като пусна бюлетината. 

„Пореден неуспешен компромат и опит да се дестабилизира, да се подрони авторитета на страната” – така отговори той на  журналистически въпрос за „лондонския” скандал. Според него Русия върви напред, а това явно дразни определени сили. „Идете да видите, Русия се развива, не само в Москва и големите градове, а навсякъде - от столицата до Далечния изток. Русия е друго измерение!”, посочи Георги Гергов. 

Той подчерта, че времето ще оцени какво е Русия за света, а за българите тя има специално място. „Поне 70% от нашия народ са русофили”, изтъкна председателят на социалистите в Пловдив област. За топлите чувства между двата народа се изказа и посланика Н.Пр. Анатолий Макаров.



Руският дипломат пристигна в града на тепетата, за да провери как протича изборния ден в пловдивската секция. Двамата с почетния консул Георги Гергов се спряха да погледат концерта „С Русия напред”, организиран от руската диаспора в двора на пловдивския клуб „Берьозка”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ