Съвсем нормална среща. Няма защо да говорим за опозиционна сбирка. Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на БСП-Пловдив Георги Гергов по повод организираната от него вечеря за съпартийци, сред които и доста видни, в града под тепетата в начеверието на 9 септември.
В последно време в политиката всичко е повече медийно, отколкото да се работи на терен. Аз не съм единственият, който е освободен от Изпълнителното бюро, така че не е кой знае каква болка, заяви Гергов. Скандалът в БСП зрееше още с идването на Корнелия Нинова начело на партията. Подкрепихме Нинова на Конгреса, но през следващите 11 месеца видяхме, че не става това, което очаквахме - няма промяна, а има смяна, няма лидерски екип, а само един лидер.

БСП не може да бъде партия на един човек, тя е конгломерат от хора. Резултатът се видя на парламентарните избори. Един месец преди вота казах на Нинова, че искам да напусна Изпълнителното бюро, но тя ме разубеди да изчакам да минат изборите. След това кафето с главния прокурор беше повод да бъда отстранен от ръководството на партията, коментира лидерът на пловдивските социалисти. БСП загуби изборите, ГЕРБ не ги спечели. Това се случи, защото се изрязаха поголовно главите на можещи и знаещи хора, заяви Гергов. Познавам Корнелия Нинова отдавна, но хората се променят от стола, в който седят.

В този си вариант на развитие БСП не е партията, която беше. Не е успешна опозиция. Имаме обем, но нямаме качество, подчерта Георги Гергов. По думите му кабинетът "Борисов 3" се справя. Не може да се искат невъзможни неща, но БСП е партията, която винаги трябва да "бие камбаната", но без да прави циркове, каза още социалистът.