Размяната на ратификационните документи по договора за добросъседство между България и Македония по време на европредседателството е поредното доказателство, че страната ни е ангажирана с европейската интеграция на Западните Балкани. Това коментира в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.
Според него отношенията между София и Скопие оттук нататък ще стават все по-добри. „С подписването на този договор ние демонстрирахме пълната си решителност на Балканите да има стабилност и траен мир, както и връзките между народите да се развиват в синхрон и в посока, която гради, оставяйки всички онези теми, които ни разделят в миналото. Това, което в момента тече като процес по време на Българското европредседателство, показва, че приоритет на България е именно интеграцията на Западните Балкани“, коментира още зам.-министър Георг Георгиев.

Според него с този договор София и Скопие нагледно показват развенчаването на мита за това, че Балканите генерират нестабилност за Европа.