Прекалено много се чете научна фантастика. Не е ли абсурдно една агенция да дава високи резултати за несъществуващия кандидат на ГЕРБ. Не им вярвам. Не оспорвам качествата на Дончева и Калфин. Пожелавам им успех. Това заяви кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев в ефира на Нова телевизия.
"Не убеждавам хората. Говорим за проблемите им. Аз съм нетипичният кандидат. Клел съм се да служа на България и на българския народ още от началото на кариерата си, а президентът се кълне в това след като е избран. Хората искат да се доверят на някого, който не ги е лъгал, който не е част от статуквото, което ги е довело до тук", коментира Радев.

"Не ме интересува предисторията на номинацията ми. Не съм бил резервна скамейка и няма да бъда. БСП вижда в мен много голям потенциал. Не меря никакви проценти, математиката не ме интересува, важно е доверието на хората. Целта е стигане на балотаж, процентите ще ги кажат социолозите", каза още той. По думите му ГЕРБ е една добре смазана машина за избори. По думите му когото и да назначи Борисов за кандидат за президент - то той ще е негов аватар и ще изпълнява дословно решенията на Борисов.

"Това вече сме го гледали. А аз ще бъда президент на всички български граждани и ще се боря за обединението на нацията ни", обяви още ген. Радев. Попитан как гледа на кандидатурата на Пламен Орешеарски, той заяви, че всеки има право и му пожелава успех. "Не изключвам нищо - задкулисни игри и т.н. Не мога да отговарям за неговите мотиви", отсече кандидатът за президент на БСП. Радев заяви, че е крайно време да имаме първа дама. "Няма значение къде живея, а как гледам на живота", заяви той.