"Безумните", изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп, че с разрешение на администрацията на предшественика си Обама, тайните служби на САЩ са го шпионирали, се оказа вярно. Fox News съобщава, че са били следени и всички значими фигури от обкръжието на новия американски лидер.

Освен това, както отбеляза водещият Тъкър Карлсън, в разпореждане на тв канала са попаднали разсекретени документи, които опровергават версията за "сговор" на Тръмп с Русия, както и за тайна кореспонденция на демократи с руски шпиони. 

Сред доверените лица на стопанина на Белия дом, за които е следило американското разузнаване са бившия му съветник Стив Бенън и експомощникът по Русия Картър Пейдж. 

Засега няма яснота колко още значими фигури около Тръмп са били следени и дали Обама е бил наясно какви ги вършат шпионските служби. 

 Въпреки това, Fox News отбелязва, че сега същите хора, които отричаха възможността за шпионаж и наричаха заради тези предположения Тръмп безумец, сега твърдят, че следенето е било абсолютно оправдано и напълно в реда на нещата.

Веднага след като спечели президентските избори в САЩ, Доналд Тръмп каза, че по време на предизборната кампания, Обама и неговите хора са подслушвали неговите и на съратниците му телефоните, че са отваряли и чели писма от електронната поща на републиканците. 

Тогавашните шефове на спецслужбите отхвърлиха тези обвинения и нарекоха Тръмп параноик и безумец. Обама пък изпадна в ярост, когато че думите на Тръмп за  подслушването. разсекретените документи сега потвърждават, че Тръмп е бил прав, а демократите засега не са коментирали скандала.

Превод: БЛИЦ