Премиерът Бойко Борисов посрещна официално министър-председателя на Китайската народна република Ли Къцян. Той бе приветстван пред Паметника на Незнайния воин, където в негова чест бяха строени представители на Националната гвардейска част.
 
По време на церемонията Ли Къцян поднесе венец пред Вечния огън.
 
На събитието присъстваха представители на кабинета и официални лица.
 
След церемонията премиерът показа на китайския си колега църквата „Света София”.

По повод срещата от пресслужбата на Министерския съвет съобщиха: "Българският премиер и председателят на Държавния съвет на Китай проведоха двустранна среща в сградата на Министерския съвет, последвана от пленарни разговори. Ли Къцян е в София за провеждането на седмата Среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която тази година се домакинства от България. Основната цел на форума „16+1“ е да задълбочи търговските връзки и икономическото сътрудничество между държавите участнички и да насърчи двустранни и многостранни партньорства".
 
Снощи в социалните мрежи Борисов написа: „Посрещнах председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян и неговата съпруга, които са на четиридневно посещение в София. На официална вечеря разговаряхме за предстоящата седма среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай. Преди това с г-н Къцян и съпругата му разгледахме Националния исторически музей”.
 




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!