Турците имат чуден израз – "гумено лице" - "гьонсурат". Това да излъжеш толкова много хора, като създадеш илюзия, че ще спечелиш, е ужасно. Това заяви в ефира на Нова телевизия социологът Андрей Райчев.
"Юлий Цезар на времето е каза "Дойдох, видях и победих". Сега Кристалина го преобразува – „Дойдох, видях, разруших". Нормално чувство за реализъм няма тая жена. Имаше позорен английски, все едно кандидатства за кол център с костюмчето си. Отчайващо.. и какво, какво направи с всичките си заплахи? Предпоследна или какво там", заяви Андрей Райчев.

С него в студиото беше и режисьорът Евгений Михайлов, който се заяде с него. "Имате ли огледало, за да се види господин Райчев", запита той Цолова и продължи "За да види какво означава "гьонсурат". Правителството на Бойко направи грешка, че се поддаде на Георги Първанов, че, ако не бъде подкрепена Бокова, той ще оттегли подкрепата си за правителството. Втората му грешка е, че правителството не оттегли подкрепата си за Бокова, след като Гоце излезе от правителството."
 
"Кристалина Георгиева имаше много по-големи шансове от Ирина Бокова. Тука се надува този балон, който се спука, преди два дни. Спука го точно този, който го наду – Кремъл" каза Михайлов.

В мига, в който Андрей Райчев отново взе думата бе попарен: "Сложете си ръцете на масата, щом не искате да се погледнете в огледалото" заяви Михайлов.

"Млъкнете, не сте ми режисьор, не ми казвайте какво да правя", съсече го социологът и добави "Защо пречите, излагаме се пред цялата страна!?"
 

"Борисов е човек, зад който не стои банка или мощни сили. Зад него е интуицията му, която е огромна, но сега направи три грешки. Той не разбра какво ще стане с тази самозванка. Тази чужда игра ще я плати той", смята Райчев.

"Да стана, да си изляза ли, млъкнете и спрете да ми говорите едни и същи неща", избухна Райчев, след поредните приказки от страна на Михайлов за огледалото. 

"Ама ходете си, ако искате", върна му той.
 

Все пак, макар и трудно, дебатът в студиото продължи, предимно с препирни между двамата.