Зорница Даскалова е новият изпълнителен директор на Агенция по вписванията. Тя е назначена със заповед на министъра на правосъдието Цецка Цачева и съгласувана с министър-председателя.

Зорница Даскалова е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1998 г. и специализация „Международни отношения“. Магистър е по „Счетоводство и контрол“ от УНСС, съобщиха от МП. Юридическата си кариера започва като специалист-юрист „Рестуционни преписки“ в Областна администрация София.

Професионалният й път преминава през Агенция за чуждестранни инвестиции като главен експерт и началник отдел „Консултации и чуждестранни инвестиции“, през периода 2007 г. – 2008 г. е Изпълнителен директор на общинско дружество „Пазари Изток“ ЕАД. От 2011 г. – 2016 г.

Зорница Даскалова е член на КЗК. Има стаж като юрист и в частния сектор. Владее и ползва френски, италиански, английски и руски езици. 
 

Припомняме, че преди седмица уволниха предишния началник на Агенцията по вписванията Елена Маркова. Причина за уволнението са нарушения от последните две години, констатирани при цялостна ревизия в агенцията, започнала при управлението на служебния кабинет. Маркова бе назначена за ръководител на Агенцията по вписвания през март 2015 г. от квотата на Реформаторския блок. В понеделник пък бе арестуван съдия от Агенцията с обвинение за подкупи.