С какво имущество влязоха във властта новите бургаски депутати? Детайлна справка в декларациите на народните избраници, предадени пред Сметната палата, разкрива какво притежават, съобщава "Флагман".

Ето какво може да се открие за новите депутати:

Сред новите лица на ГЕРБ е Ася Пеева, която получи сериозна подкрепа на поморийската структура, но и извади невероятен късмет заради това, че бе 11/11 в листата на ГЕРБ. Дамата за пръв път декларира имуществото на семейството си – три апартамента в Поморие, четири парцела, складови помещения, ниви, трайни насаждения и около 80 хил.лева спестявания. Имотите са придобити от 1985 година до 2017 г. Съпругът на Ася Пеева – Пламен е собственик и на малка моторна лодка.

Друг нов депутат от ГЕРБ – Диана Саватева е собственик на апартамент и малко ателие в Бургас, както и къща с двор в красивото странджанско село Кости. Саватева има на свое име и стар автомобил „Роувър”, както и 3 хил.лева потребителски кредит.

Най-младата бургаска депутатка Галя Василева има 57 кв.м. апартамент в Бургас, придобит като дарение, както и къща с двор. Василева е декларирала и дялове в „Делукс България” ЕООД, което вече е еднолична собственост 26-годишната Росица Станкова от Малко Търново.

Любопитна е декларацията на Николай Тишев от БСП. Той и семейството му имат три апартамента – 82 кв.м., 66 кв.м., 45 кв., дялове в две къщи в Малко Търново, както и две къщи в Бургас – наследствени имоти. На името на съпругата му Катерина е вписано и производствено помещение в Бургас, а Николай Тишев има отстъпено право на строеж за 139 кв.м. Семейство Тишеви е с три автомобила – две нови Шкоди и стар Опел, както и 90 хил.лева спестявания. Николай Тишев има дялове в „Бързо хранене” ООД.

Колегата му Тодор Байчев – адвокат с дългогодишна практика също е с доста имоти – 119 ниви в Карнобатско и Община Средец, придобити в последните пет години, както и два апартамента, ателие, магазин и склад в Бургас и вила в Приморско. На свое име Байчев има и къща с двор в Карнобат. Декларирал е депозити около 20 хил.лева, но и 25 хил.лева задължения.

Друг адвокат от БСП – Димитър Стоянов е собственик на два малки апартамента в Бургас от по 45 и 52 кв.м., къща с двор в Малко Търново и парцел в Изворище. Притежател е на лек автомобил Опел Астра. Няма спестявания, но има задължения от около 60 хил.лева.

Йордан Апостолов, бургаският депутат от Обединени патриоти, е декларирал, че има два апартамента, две къщи, офиси, магазини и парцели в Добрич, както и ниви в Североизточна България. Апостолов разполага със 186 хил.лева налични парични средства, държи и 40 % от дяловете на земеделската компания „Гранд Агро Компания”. Апостолов е един от големите земеделски производители в Североизточна България, известен е като меценат за запазването на национални светини и дарявал огромни суми за реставрирането на паметници.

Сред новите депутати е и независимият Ангел Исаев, бивш кмет на село Рудник. За него се знае, че управлява приличен за мащабите на Бургас строителен бизнес, но фирмата се води на името на негови близки, а самият той е декларирал, че не притежава дялове в търговско дружество. Исаев има апартамент в Поморие и къща с двор в Рудник, както и два банкови кредита за 55 хил.лева.

Севим Али от ДПС е декларирал къща с двор, склад и право на строеж в Айтос, лек автомобил Мерцедес Ц 250 и мотоциклет. Задълженията му към банкови институции са около 45 хил.лева.