Установихме, че от една и съща марка се продават коренно различни продукти с коренно различни съставки. Същите марки храни, които се продават в Западна Европа се продават тук с по-ниско качество. За съжаление разликите са много големи. Това заяви евродепутатът Емил Радев в предаването "Лице в лице" по bTV.

Предложихме да се увеличи бюджета, който защитава потребителите, за да са информирани за двойния стандарт при храните. Бюджетът ще бъде 2 милиона евро. Европейската комисия не вземаше никакви мерки, но ние упражняваме натиск и започнаха да се правят изследвания на храните. Искаме да се промени нормативната рамка и да се следи за двойните стандарти в продуктите. Потребителите трябва да се научат да гонят своите права, да се сезират съответните органи.

По етикети няма заблуждения. Комисията трябва да вземе мерки, излязоха с едни препоръчителни стандарти, но ние искаме задължителни такива. Правителството и Съвета трябва да повдигнат темата, и ако има координирани действия Комисията на Европа ще вземе мерки. Аз съм уверен, че можем да изпълним 17-те препоръки до края на 2018г., но за съдебните реформи и борбата с корупцията ще ни трябва доста време.

Дължим на българските граждани по-бързо и справедливо правораздаване. Вървим напред, но за шест месеца не може да се изпълни всичко. Трябва да се приемат нови закони за корупцията и се надявам, че доклад 2018г. ще е последен.