"Съдът постанови, че Бойко Методиев Борисов е клеветник. Ще цитирам едно негово изказване, което беше доста скандален: "Та туй ново лице, което си позволи за ГЕРБ, че краде, ако продължи и каже още една дума, ще изляза и ще кажа как платихме милиони за нея. Казах просто да си мери приказките". Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят 5 хиляди лева, които ще отидат във фондация за българчета в нужда." Това коментира Елена Йончева в студиото на "Тази сутрин" по bTV.
"Борисов твърди, че не е казал тези реплики, а аз просто съм се припознала в тях. Колегите му ме питат дали е казвал тези неща и за кого са се отнасяли, ако не е за мен. За мен лично, това е едно удовлетворение. Тази присъда показва, че политиците в България не могат да лъжат, без значение в предизборна кампания ли го правят, или не", допълни Йончева. 

"Аз също заявих, че ГЕРБ крадат от санирането, но го подплатих с конкретни факти. Както и за оградата, която се прескача от бежанци със стълби. След тези мои разкрития той ме заплаши. В Германия за клевета се предвижда лишаване от свобода до 2 години. Това означава, че това действително е тежко провинение. Смятам, че за нашата държава това е много важно - един политик трябва да си мери приказките", обясни още тя.

Депутатката от БСП съобщи също, че е твърдо против политиците да комуникират с институциите през Facebook и че социалната мрежа трябва да се използва много пестеливо. Тя твърди, че разбира Таско Ерменков за това, че задава въпроси към институциите във Facebook, но не подкрепя подобни действия.