Елена Йончева влиза в червените листи. Тя ще води листата на БСП в Хасково, реши ръководството на партията, което се събра тази вечер на заседание преди утрешния пленум, съобщава Канал 3.
Тя вероятно ще е водач, но от гражданската квота, тъй като не е член на соцпартията.

Само два часа по-рано от "Дондуков" 2 бе съобщено, че Йончева напуска  нейно желание президента Румен Радев като негов прессекретар. Мотиви не бяха посочени.

Твърди се, че известната журналистка си е тръгнала заради сагата с първото посещение на президента зад граница и шума, който се вдигна около избора на Спартана за превоз на делегацията.

Йончева не е била съгласна с това решение, но мнението й очевидно не е било взето предвид. Това е бил поводът и за напускането й, а междувременно е получила поканата от соцлидера Корнелия Нинова. Самата Нинова обеща в листите да има изненади.

Професорът от Софийския университет Иво Христов ще води червената листа в Пловдив. Това реши Изпълнителното бюро на партията, което тази вечер реди водачите на листите за предсрочния вот.

Социологът е любимец на левите среди в страната и е изключителен авторитет.

Самата соцлидерка е предпочела все пак да поведе листата в 25 МИР в София, където традиционно се провежда лидерската битка.

Новият член на партийното ръководство, бивш спортен деятел от ЦСКА Иван Ченчев, ще води листата в София-област, а Бриго Аспарухов повежда в Кюстендил.