Облещеният министър на строителството Спас Попниколов-Попа и колегата му от икономиката Седларски тайно са се надявали, че служебното правителство ще остане на власт поне до Коледа, научи БЛИЦ.
Попниколов, чийто очи се отварят като тези на Баскервилското куче, започна с кадруването непосредствено след като влязъл в кабинета си. Чиновникът отсече главите на половиндузина пътни шефове, което породи невиждан хаос в бранша.

За формален повод бе използван нещастният случай с падналата лампа до тунел "Ечемишка", който отне живота на невинна жена. Очите на Попниколов блеснаха и той размаха секирата, която отнесе множество доказани специалисти.

Подобен подход пробва и икономическият министър Теодор Седларски, чиято първа работа бе да си поръча огромен телевизор, от който да наблюдава тенис турнирите.

След това Седларски сътвори куп гафове и бе изловен да лобира за чуждестранна компания. Седларски се превърна в клиент на прокуратурата, но въпреки всичко запази сладката си държавна длъжност. Също като Попниколов. Те толкова са се вживели във временните си позиции, че умират от удоволствие, когато към тях се обърнат с репликата "г-н министър".

Сега двамата се молят горещо Борисов да не стане премиер за трети път, а съставянето на правителството да се протака колкото се възможно по-дълго.

За момента, обаче няма индикации мечтите на двамата известни със своята неизвестност буквояди да се сбъднат.
 
Седларски обича екзотиката

Мачът за Попниколов и Седларски ще свърши в мига, в който Борисов положи клетва като министър-председател. И тогава те ще се върнат към посредствените си задължения отпреди да станат министри.

Ивайло КРАЧУНОВ