Около починалия през 2009 година български политик Александър Божков витаеха множество слухове. Колоритни и нелицеприятни. Един от тях беше свързан с прякора му "Мистър 10%". Днес, близо 9 години след смъртта на Божков, неговия приятел Леви, който е от еврейски произход, проговори.
"Прибирам се преди малко в Люлин и по пътя от метрото се виждам със стар приятел от времето на "Демокрация". И от дума на дума си спомнихме Александър Божков, когото всички капутници (ако сред приятелите ми тук някой се засяга, да се отпише от листата ми) наричаха "мистър 10%".
Сашо Божков, докато беше министър, живя в апартамента, който обитаваше преди 89-та. Това остави на децата си. 
След края на министерството си беше обикновен (всъщност необикновен) радиоводещ.
А за сведение на комунягите и всички заблудени прякорът тръгна от самия него", припомня си Леви в социалните мрежи.

"Като министър, отговарящ за приватизацията, Ал Бож (лека му пръст) всяка сутрин се срещал с колегиума на министерството, където се докладвало кое предприятия този ден е изкарано на тезгяха.
- Колко искаме на еди коеси предприятие? - питал Божков.
- Пет милиона (измислям си цифрите).
- Искайте 10% отгоре, за да ги получим - казвал им Божков.
Е, т'ва комунягите обърнаха срещу него", гневен е Леви.
 

Александър Божков си отиде от коварно онкологично заболяване на 23 август 2009 г.

"Лека ти пръст и вечна ти памет, Ал Бож! Без теб още щяхме да покриваме масрафа на губещи милиони предприятия. И щяхме да видим ЕС през крив макарон. Защото Кукунева само довърши това, което ти, като главен преговарящ, беше направил необратимо", натъжава се евреинът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!