Министър Петкова се ядоса на Таско Ерменков от БСП за негово изказване по повод становище на Европейската комисия. След гостуването на Валентин Николов от ГЕРБ и Таско Ерменков от БСП в предаването „Още от деня“ по БНТ, които спориха относно енергийните перспективи у нас, Теменужка Петкова се включи по телефона в предаването

„Това, което бих желала да уточня е свързано с тезата, която г-н Евменков изложи по повод на това, че от една година е изложено становище от Европейската комисия в Министерството на финансите, свързано с това, че категорично се е произнесла за държавна помощ по онтошение на двете американски централи“, коментира министърът на енергетиката Теменужка Петкова. 

По думите й това е абсолютно некоректно и неточно и не кореспондира с реалните факти и обстоятелства. В предаването Николов посочи, че рефомите, свързани с енергетиката, не са разработени отскоро. 

„Знаем, че енегретиката е труден отрасъл, където трябва да се пипа внимателно“, смята той. 

„Министерство на финансите, заедно с колегите от Министерството на енергетиката, заедно с колегите от Българския енергиен холдинг са водили много активен диалог с Европейската комисия. Но такова становище няма“, категорична бе министър Петкова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!