Това е политическа атака срещу господин Симеонов и срещу нас. Ако дамата се окаже невинна, трябва да има много извинения от политическите ни противници. Нека да изчакаме съдебното решение. Това заяви в ефира на "Здравей, България" евродепутатът Ангел Джамбазки относно обвинението срещу член на партия НФСБ. 
"Договорът с Македония някъде предизвиква усмивки, някъде пък гняв. След 10 години разговори и владеене на Груевски се затваря една страница и се отварят много възможности", заяви той.

"Помните ли, че имаше един пикатентроп Миленко, той не е пуснат ей така от заведение за душевно болни. Неговите думи бяха умишлени и целенасочени и получи търсения ефект", заяви Джамбазки.

"След 1945 нямаме претенции към македонската история. Тогава те вече са си отделна държава. Те не могат да си преписват минали събития и постиженията на велики българи. Новата власт в Скопие разбира историчността на този момент сега. В Македония имаме наша общност. Те са стотици хиляди. Ще чуете лъжата за признаването на езика. Няма да има такова нещо", каза Джамбазки, добавяйки, че все пак подписването на този договор е истински успех.