Вицепремиерът Симеон Дянков планирал да се премести в Априлци. Това се говори в малкото балканско градче и в коридорите на финансовото министерство, съобщава “Труд”.
Вуйчото на Дянков – Бенко Вълев, който е и кмет на Априлци, казва, че няма информация министърът в оставка да има намерение да се премести в хотел “1876” в общината.

Хотелът в кв. “Зла река” е собственост на “Екопроект-Априлци”. Симеон Дянков притежава 49% от дяловете, а останалите 51% си поделят 58-годишният Вълев и майката на министъра Румянка Вълева-Таулова. Според слуховете в Априлци вицепремиерът се готви да обитава новопостроена къща, която се намира в източния край на хотелския комплекс. В момента строители довършвали обекта. Сградата е от камък и дърво.


“Не разбирам защо е този интерес към Симеон Дянков. В момента той е поставен под изключително напрежение. На 23 февруари беше в Ловеч, за да нагледа новостроящата се спортна зала към местната езикова гимназия, която ще е едно уникално спортно съоръжение”, казва Вълев. 

Запознати коментират, че Дянков имал намерение да си купи Ауди 4. Решил возилото да е втора ръка. Цената на автомобила е не повече от 20 хиляди лева./БЛИЦ