Ако сте български патриот трябва да цитирате Васил Левски, а не Адолф Хитлер. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на ВМРО и съпредседател на Обединените патриоти Красимир Каракачанов.
"Бих описал живота си като една борба, една кауза. Така съм възпитан от дядо ми. На него дължа любовта към историята. Политиката се оказа много по-лошо място, отколкото си го представях. Случвало се е да искам да я напусна. След 2009 имах много тежък конгрес, на който се обвинявахме взаимно. Тогава си казах, че може би е дошло време да си тръгна. Казах си обаче, че няма да си тръгна в най-ниската точка, а искам реванш", заяви лидерът на ВМРО. 

"Най-силният ми политически противник е апатията и нихилизмът. На тези избори имаме амбицията да бъдем първи. Може би няма да е на тези избори, а на следващите. От ГЕРБ и БСП струи една огромна омраза, а трябва да има национално обединение. Няма да оставим България в политическа криза. Ние искаме да седнем всички партии и да направим едно програмно правителство", каза патриотът.

"Хора като Динко търсят евтина слава. Питам защо държавата дава на хората да се държат така, къде е полицията по границата ни", коментира той по темата с ловеца на бежанци Динко Вълев.

"Напусналите Патриотичния фронт не го направиха заради Сидеров, а защото не се видяха в листите на местата, които очакваха", заяви Каракачанов.

"Един еврейски банкер беше казал, че човек е богат толкова, колкото може да похарчи. Възможно е да съм милионер, но да не го осъзнавам. Това касае най-вече дъщеря ми. Тя се сгоди преди една седмица, това е новината. Имаше известен ритуал. Бях забравил как се случват нещата, защото на мен ми се случи 90-та година, много отдавна. Тя иска сега да прави някакъв специален български духовен ритуал. Това е до възпитание. Първото стихотворение, което научи е "Аз съм българче" и, че Македония е българска", призна Каракачанов.