НФСБ скочи да защитава своето назначение в транспортното министерство - нападали го заради действията на Автомобилната администрация през последните месеци към внасяне на ред в системата - при техническите прегледи, например.

По-рано днес от БСП обвиниха зам.-министъра Ангел Попов, че взимал пари срещу разрешителни от превозвачи и предупредиха, че ако премиерът не е подал сигнал до прокуратурата, те ще го направят още утре.

Твърденията на Георги Свиленски изпросиха на социалистите поредното сравнение, взето направо от животинския свят. След дървениците по адрес на ДПС, сега червените бяха обявени за сепии.

"А днешното изявление на депутата от БСП ние го оценяваме като поредния похват на животното, наречено сепия, тогава, когато е застрашено, да пуска един мастилен облак, за да отвлече вниманието в друга посока", вдъхнови се от поведението в природата Борис Ячев. И доуточни: "За да бъде отвлечено вниманието от болната тема - скандалите с депутатския брат в Русе", заключи Ячев. Това със сигналите срещу Ангел Попов било претоплена манджа от месец май, при това със заведено дело, уточнява Канал 3.

Самият зам.-министър Ангел Попов, който е от тяхната квота, щял да направи изявление още днес или утре, каза Борис Ячев. Той разкри, че още преди да бъде назначен на поста, когато обсъждали неговата номинация в началото на май месец, получили подобен сигнал срещу Ангел Попов от една от транспортните фирми, които се занимават с международен транспорт. Тогава Попов, който още бил само номиниран, завел дело за набеждаване, обясни Ячев.

Според него конкретният повод за атаката вероятно е отнемането на лиценза на превозваческа фирма за международен транспорт от автомобилна администрация, което е станало вчера.

Според депутатите на Валери Симеонов атаките срещу Попов дошли и защото ограничил купуването на книжки и джигитите на пътя. Това нямало да му бъде простено, заяви депутатът от НФСБ Георги Колев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!