Самият пленум протече доста конструктивно. Една от най-важните точки беше алтернативните бюджетни политики. Беше приета почти единодушно. Това каза пред bTV Драгомир Стойнев от БСП след вчерашния пленум на партията.
 
Т.нар, вътрешна опозиция има ярки представители като Румен Овчаров, Атанас Мерджанов, Георги Гергов, посочи депутатът относно противоречията в социалистическата партия. „Тези хора имат право на свое мнение, но считам, че ръководството на партията върши много работа и БСП е единствената стабилна и ясна алтернатива, която показва визия за развитието на България. Хубаво е в една демократична партия да има различни гласове. За нас е важно БСП да бъде реалната алтернатива“, каза той.
 
„Ясно и категорично сме заявили, че трябва да има предсрочни избори. Ние няма да се регистрираме в парламента, докато Валери Симеонов не подаде оставка. Ако този човек крепи конструкцията на правителството, всички веднага трябва да си подадат оставката“, категоричен беше Стойнев.
 
Относно предизвикалата разнопосочни реакции реч на президента в навечерието на 10 ноември, той коментира: „Стилът на президента е такъв - той казва истината. Наистина преходът беше неуспешен и Румен Радев каза точно това“.
 
„Живеем в два паралелни свята – на управляващите, където има икономически растеж и нарастващи заплати, и на гражданите, които трудно плащат сметките си“, посочи Драгомир Стойнев относно протестите от уикенда в цялата страна.
 
По думите му управляващите са се почувствали недосегаеми.
 
За скандала около главния редактор на официоза на БСП – в. „Дума”, Стойнев каза, че назначеният наскоро за гл. редактор Йордан Мичев е подал оставка и на поста се връща избраният преди 10 години Ивелин Николов. Предстои и конкурс за поста.