За общинските и малките язовири няма контрол. Оттам се случват трагедии като в село Бисер. Това каза червеният депутат от БСП Драгомир Стойнев в ефира на БНТ, коментирайки трагичните събития в Бургаско.
„Настояваме държавата да изготви някакъв план. До момента не е направено нищо, въпреки уверенията на институциите“, добави той.

По думите му, в Бургас са дадени над 2 милиона лева за предотвратяване на бедствия. „Дано тези средства са изхрачени ефективно. Дали не са отклонени, дали не са изхарчени така, че след година две отново да правим корекции на корита и да ремонтираме канализационни системи. Това е въпросът“, каза още червеният депутат.

„На този етап ще оставим органите да си свършат работата. Но имаме и право на отговор какво е свършило правителството до момента. Поне за тези язовири, където цари безстопанственост“, очерта действията на левицата Стойнев относно трагедията в Бургаско.

Що се отнася до предложенията на БСП за бюджет и държавни разходи, включително и образованието, Стойнев каза, че в партията „търсим начин да променим модела на държавата. Искаме тази система изцяло променена. Да имаме хора, които да остават тук в България - хора образовани, квалифицирани с достойно заплащане“. За За здравеопазването, по думите на депутата, трябва да лекува хората , а не да ги оставя да умират по улиците, защото няма линейки.

„Нека се отворят икономическите досиета“, каза още Стойнев, коментирайки в студиото богатите българи и начина им на забогатяване.
„Българите трябва да разберат , че бедността трябва да се изкоренява чрез образованието. Неграмотността вече се предава чрез поколенията. Затова професиите, от които има нужда, да бъдат изцяло държавна поръчка. Става въпрос за около 7 – 8 000 бройки, които ще струват не повече от 6 милиона на година“, каза още червеният депутат. 

Не може да раждаме само икономисти и юристи. Не може там където се учи държавна администрация да говорим и за туризъм, подчерта Стойнев.