"Приключи една позитивна кампания на ДПС. Мина първият турна президентските избори. Движението за права и свободи подкрепи независимият кандидат Пламен Орешарски. Искаме да благодарим на всички български граждани и на нашия партиен актив и избиратели, защото за около 10-тина дни кампания, направихме добра и позитивна кампания". Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция в НДК след първия тур на президентските избори, след който стана ясно, че на балотаж отиват Цецка Цачева от ГЕРБ и Румен Радев от БСП.
Г-н Орешарски получи един добър резултат на този първи тур. Направихме доста срещи, може би около 50. Получихме ясна оценка от нашите избиратели и структури. 

Виждаме, че българските избиратели са заявили, че искат промяна. Те очакват една независима президентска институция, която може да бъде партньор на другите власти, но заедно с това да бъде и колектив на другите институции, когато е необходимо. 

"Г-н Борисов не иска подкрепата на симпатизантите на ДПС. Няма да влезем в преговори. Нашите избиратели очакват да има промяна в страната". С това председателят на ДПС даде да се разбере, че Движението за права и свободи ще подкрепи ген. Румен Радев на втория тур. 

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСПРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА