Едно жестоко брутално убийство на 6 октомври тази година потресе цялата страна и получи широк обществен и международен отзвук. Изразявайки съболезнованията си към близките на убитата журналистка Виктория Маринова, остро осъждаме както този брутален акт, така и всяко посегателство върху живота и достойнството на всеки човек. Това се посочва в позиция на ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според ДПС този брутален акт постави много въпроси - кой направи езика на омразата официален, защо агресията е навсякъде, къде са компетентните органи, стабилна ли е държавата. Партията настоява компетентните органи да доведат докрай действията за бързо разкриване на подбудите и да бъдат наказани извършителите на жестокото убийство.

"Изразяваме пълната си солидарност с журналистическата колегия и призоваваме цялата българска журналистика и всички български граждани заедно да се противопоставим както на езика на омразата, така и на опитите за ограничаване на свободата на словото в нашата страна.

Призоваваме всички политици и граждани да бъдем отговорни към средата, в която живеем, за да бъдат гарантирани животът и здравето, правата и свободите, достойнството на всички хора", посочват още от ДПС.