Проблемът с ядреното разоръжаване се явява главният проблем за Вашингтон и Москва. Това заяви президентът на Съединените щати Доналд Тръмп в интервю за Fox News.
Американският лидер отбеляза, че 90% от ядрените оръжия принадлежат на Русия и Съединените щати. Тръмп припомни, че неговият предшественик Барак Обама е смятал, че глобалното затопляне е главният проблем. "Но не, аз бих казал, че основният ни проблем е ядреното затопляне", добави президентът на САЩ, призовавайки да има предпазливост по този въпрос.

Първата среща извън рамките на многостранни международни форуми между президентите на Русия и Съединените щати, Владимир Путин и Доналд Тръмп, се проведе в Хелзинки на 16 юли. Лидерите на двете страни преговаряха в президентския дворец в Хелзинки в два кръга, продължили общо повече от 4 часа. Първо двамата лидери се срещнаха на четири очи в присъствието само на преводачите си за малко над два часа, а след това на работен обяд към тях се присъединиха делегациите им.

Американският лидер заяви, че страните са обсъдили широк спектър от теми - от търговия, до военни въпроси.

По-рано Тръмп също е заявявал, че Русия и Съединените щати са най-големите ядрени сили и трябва да се разбират помежду си.

Превод и редакция: БЛИЦ