Най-голямата и авторитетна работодателска организация у нас КРИБ отправи поздравителен адрес към миньорите, чийто ден е днес. Ето какво пише в него:
ПРОФ. Д.Т.Н. ИНЖ. НИКОЛАЙ ВЪЛКАНОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОРГАНИЗАЦИОННИЯ

КОМИТЕТ НА НАЦИОНАЛНОТО ЧЕСТВАНЕ НА ДЕНЯ НА МИНЬОРА 2017

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА БМГК

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ВЪЛКАНОВ,УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Имаме удоволствието от името на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ да Ви приветстваме по повод традиционното тържествено честване на Вашия професионален празник - Деня на миньора, ден и на Успението на Св. Иван Рилски - покровител на българските миньори и всички заети вминната промишленост. Това е свят ден, в който изразяваме нашетодълбоко уважение и преклонение пред професията на миньора, свързана с много трудности и рисковe. Минната индустрия е много важна и структуроопределяща, осигуряваща суровините, които се преработват в страната.

Цели отрасли отнационалната икономика не биха съществували без вашия всеотдаен труд. Стабилността в сектора се обуславя от високия професионализъм на заетите в него, привличането на инвестиции, въвеждането на новитехнологии, прилагането на принципите на корпоративната социална отговорност по отношение на безопасността на работните места и устойчивото екологично развитие. Вие допринесохте за насърчаването на редица инициативи и политики,които осигуриха добра перспектива за предприятията от минния бранш и повишиха тяхната конкурентоспособност в условията на динамичния международен пазар.

Като най-големия представител на бизнеса в България КРИБ има готовност да Ви подкрепя и занапред за постигане на основните цели и приоритети в минното дело и в икономиката на страната като цяло. Един от тях е да продължим заедно да се борим срещу т. н. „зелен рекет" на"зелените" организации върху цялата българска икономика, за да запазим инвестиционния интерес към България и да бъдат реализирани важни застраната ни инфраструктурни проекти, съобразени с опазването наоколната среда.

В навечерието на професионалния Ви празник отправяме пожелания заздраве и благополучие, за воля и усърдие на всички заети в миннатаиндустрия, както и много успехи, сигурност и високи добиви. Нека Св. Иван Рилски бди над Вас и Вашите семейства! Честит Ден на миньора!

КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ

ЕВГЕНИЙ ИВАНОВ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР