„Аз не съм привърженик на това, което Русия направи в Крим, но не съм безразличен към това, което прави Западът. Русия може да е всякаква, но е сила, фактор, с който ние трябва да се съобразяваме“. Това е заявил Ахмед Доган в приветственото си слово към гостите си на рождения ден, който почетният председател на ДПС отбеляза на 29 март, пише 24rodopi.com.

Доган спази традицията и за 64-ия си рожден ден събра в така нар. „Сараи“ близки приятели и активисти на ДПС.

Той подчертал притесненията си, че „светът не отива на добре“.

„Колеги, тези от вас, които четат и следят, ако сте забелязали, най-големият купувач на петрол-Китай, настоява разплащането да става с юани, а не с долари“, посочил Доган, като припомнил, че Китай държи по-голямата част от външния дълг на САЩ.

В акцента си за новото прегрупиране на световните сили, почетният председател отбелязал, че „Европа търси своето място, Европа не е толкова силна“.

Говорил също така за новата роля, която играят Русия, Венецуела, Иран, Китай: „Това нещо, което се случва ме притеснява, светът не отива на добре, на лошо е“.

По темата Турция пък заявил: „Не ми харесват нещата, които се случват в нашата съседка!“.

За ролята на ДПС в България, той подчертал, че партията е гарант за сигурността: „По природа съм миролюбив човек, но ако някой ми посегне, ще отвърна“.

Накрая пожелал на гостите си: „Радвайте се на живота, изживейте си го!“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!