Не виждам никаква логика в поисканите оставки на министри. Това заяви в студиото на „Още от деня“ по БНТ Диана Саватева от ГЕРБ.

Вчера от БСП поискаха вицепремиерът Валери Симеонов и вътрешният министър Валентин Радев да слязат от постовете си. Като причина бе изтъкнат фактът, че Елена Йончева не била допусната по границата ни с Турция. Припомняме, че правителството взе решение да включи в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност оградата по българско-турската граница. Според депутата става дума за акт за целия Министерски съвет и не се забранява достъпът до информация, а се регламентира.

По думите на Саватева до този момент съоръжението не е било готово и затова сега е взето решението за промяна в статута. В студиото тя показа снимки, които свидетелстват какъв голям обем от работа е извършен, за да се изгради съпътстващата инфраструктура на мястото. „Временното възпрепятстващо съоръжение няма за цел да спре потока, а да забави тези, които се опитват да преминават“, посочи Саватева. Според нея опозицията не посочва конкретни цифри при обвиненията си, а само за година броят на задържаните вече е 5 пъти по-малък. „Журналистът трябва да има отговорност за това, което показва“, посочи тя, като допълни, че важни са фактите, които се използват, а не само да се търси ефект от тях.