За изява на високо интелектуално и политическо ниво се готви съпругата на президента Румен Радев - Десислава. За първи път тя ще се срещне с представители на българската общност във Великобритания и то в качеството ѝ на първа дама.

Това твърди Епицентър.бг, като се позовава на разпространена покана сред българската общност на Острова.

Срещата на г-жа Радева е на 17 октомври в българското посолство в Лондон.

Поканата е отправена до български интелектуалци, журналисти, неправителствени организации, бизнесмени и професионалисти на Острова.

Ето и пълният текст на поканата, която вече е разпространена сред българската общност в Лондон:

“Уважаеми дами и господа,

За мен е удоволствие да ви поканя от името на посолството, в качеството ви на представители на адресираните тук организации, на среща в посолството със съпругата на президента на Република България, г-жа Десислава Радева.

Срещата ще се проведе в посолството на 17 октомври (18 до 19 ч.), като основната тема ще бъде развитието на духовните връзки между България и Обединеното кралство.

Моля да потвърдите дали ще присъствате на срещата в срок до края на работния ден на 8 октомври на следния имейл адрес: [email protected].

Поради стандартните засилени мерки за сигурност, моля всички, които планират да присъстват, да носят документ за самоличност и да пристигнат до 18 ч.”