Бившият здравен министър и понастоящем народен представител Десислава Атанасова изрази подкрепата си към Антон Тодоров и категорично заяви, че намира за неуместно приемането на оставката му.
"Никой не може да си позволява да унижава, когото и да е. Няма значение дали е политик, или има друга професия. Мненията вчера в ГЕРБ бяха в няколко посоки. Първо, че е странно и недопустимо да се подава оставка от човек, който е провокирал в интервюто, но в никакъв случай не е заплашвал. Антон Тодоров многократно се извини за случилото се", коментира Атанасова пред БНТ.

"Много често политици и журналисти си позволяват какво ли не. Трябва да говорим за глобалните проблеми - свобода на словото. Кой може да отрече, че в момента всеки може да каже и напише, каквото си иска?", недоумява тя.

"Антон Тодоров говори много истини. Той се е клел за народен представител. Мисля, че за всички е важно да се чува и тази истина", изрази подкрепата си депутатката от ГЕРБ.

"Не стигнахме до решение дали да приемем оставката на Антон Тодоров. Делян Добрев е печелил многократно доверието на хората заради това беше тази подкрепа и тази защита. Аз не приемам казаното от Тодоров да предполага подаване на оставка, а купуването на гласове да не предполага", завърши Атанасова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ