Не съм притеснена от делото, което лидерът на БСП Корнелия Нинова завежда срещу мен. Всичко ще се докаже в съда. Очаквам Нинова със свидетелски показания или с документални факти и обстоятелства и тогава ще стане ясно на всички. Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ депутатката Десислава Атанасова по повод бомбата, която хвърли по-рано днес лидерът на столетницата - че до края на деня ще заведе дело срещу Десислава Атанасова и ПП ГЕРБ за лъжите и клеветите за „Техноимпекс". 

„Въпросът, който касае писмото на главния прокурор следствие на мое запитване, ще стане вероятно съвсем публично достояние, когато влезем в  съда. То не е класифицирано, няма гриф „секретно””, добави тя.

„Очаквам да видя мотивите в исковата молба и ще се срещнем в съда”, каза още Атанасова.

По думите й това ще е  прецедент в правната теория – да се завежда дело срещу политическа партия за манипулиране на факти. „Разбирам, че един приватизатор е компетентен по Закона за приватизация и следприватизационен контрол, но когато си служиш с правните термини, трябва повече старание”, посочи депутатката.  

„Спорът ни с Нинова не е за това дали е била проверявана., а дали БСП продължава да поддържа позицията си, че РМД приватизацията е лоша. Кой как е прочел писмото на главния прокурор е най-малкото нещо в този разговор”, уточни Тома Биков.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!