В лют спор влязоха депутатът от БСП Жельо Бойчев и колежката му от ГЕРБ Десислава Атанасова в студиото на bTV.  Политиците трябваше да коментират втория Консултативен съвет при президента, но сякаш забравиха, че не са в пленарна зала, а в телевизионно студио.  
„Факт е, че вчера, на второто заседание на КСНС, имаше и обсъждане, имаше и декларации от името на всички, че не се постига съгласие и то с огромно мнозинство – 12 на 2.
„То с министрите на Борисов...”, побърза да я прекъсне Бойчев.

„В момента вие предлагате един продукт, който е некоректен и към процесите, и към хората и подвеждате президента да участва в някаква ситуация, от която няма печалба”, продължи Атанасова.

„Законът на БСП е коренно различен от това, което предлага ГЕРБ. Некоректно ще бъде, ако излезем пред гражданите и обясним, че ще я караме както преди. Какво ви пречеше да се борите с корупцията до момента? Какво пречеше тези органи, които събирате на едно място, да дадат резултат досега? Ние предлагаме един съвсем различен подход, а те – да продължим да я караме както досега”, каза на свой ред червеният депутат.

„Искаме да покажем реални резултати. А реални резултати без разследване няма как да има, няма как да има, ако този орган не е независим от тези хора, които разследва. Това, че не подкрепяме законопроекта ви, не означава, че сме за корупцията. Помните ли БОРКОР, немския модел, който пренасяхме... Някой направи ли си труда да види колко пари похарчихте за БОРКОР. Всичко, което направихте,  е да наливате от пусто в празно”, отсече той.
 
„Ще ви подаря една Конституция, на вас и на г-жа Корнелия Нинова. Прочетете я. Прокуратурата са господар на досъдебното производство”, каза още депутатката на ГЕРБ по повод текста в законопроекта на БСП държавният глава да избира председател на новия антикорупционен орган.

Страстите се разгоряха още повече, след като Бойчев и Атанасова трябваше да коментират скандала, който се разрази около червения депутат Георги Стоилов след ареста на брат му Илия Стоилов.

Според Жельо Бойчев отговорността е лична и персонална. „Човек не може да носи отговорност за действията на членовете на семейството си. Ако се окаже, че има съпричастност към бизнеса на брат си, трябва да си подаде оставката”, посочи социалистът.
 
„Тук не става въпрос за някакъв роднина на някакъв депутат, а за сериозни обвързаности. В престъпната група, в  която е брат му и синът на началника на КАТ Русе, който бе назначен от служебния министър Пламен Узунов”, контрира го Атанасова..