Мотивите на БСП за вота на недоверие говорят за пълната липса на професионалисти в редиците им. В годините назад БСП винаги са имали хора, които разбират от сектор "сигурност". Днес вносителите бяха депутати, които нямат абсолютно нищо общо със сектора. Весела Лечева е шампион стрелба и е виждала пушка, а колегата Явор Божанков е виждал пистолет само през прозореца на кола(бел.ред. Явор Божанков от БСП бе замесен в скандал, след като джигити с Мерцедес му извадиха пистолет в движение по магистрала "Хемус"). Мотивите са доста странна смесица от сигнали на хора в интернет пространството, сигнали на депутати и тн.

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. "Личната трагедия на загиналите пилоти не бива да се превръща в тема за политическа атака. В секторите "отбрана" и "сигурност" има проблеми. Никой от нашата ПГ не го е отрекъл, но нещата се анализират и се взимат мерки. Вътрешният министър винаги е на мястото на тежките инциденти. Той е и политическа фигура. В МВР има специалисти, криминалисти, разследващи", каза още тя.

"Оставката на социалния зам.-министър е приета от този, който я е назначил. Никой министър или зам.-министър не следи колко е цената на самолетните билети. Същото важи и за депутатите. Все пак зам.-министърът е бил наясно, че пътува в бизнес класа, което в крайна сметка е неетично", коментира Атанасова оставката на зам.-социалния министър Росица Димитрова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!