За БСП не е удобно да кажат, че последователната политика на ГЕРБ осигурява възможности на всяко дете. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по образование Милена Дамянова в декларация от името на група.

„Винаги, когато слушам декларацията на колегите социалисти се сещам за цитат от „Малкия принц“ - Време е да смените плочата, че нищо не се прави, че всичко е далавера, че всичко е лобистко и за всичко са виновни ГЕРБ. Време да поспрете и да се огледате. 

Може би тогава ще видите, че хаотично пуснатите ви обвинения създават смут, но само тук на жълтите павета, при нас, а дневният ред на хората е съвсем друг. 

Времето на съждението от типа вие сте лошите, а ние сме добрите, отдавна отмина. 

ГЕРБ работим за политики, за резултати и за решения на предизвикателствата. Стига вече с тези словестни фойерверки по различни теми“, каза Дамянова, цитирана от Фокус. 

Тя обърна внимание, че когато ГЕРБ не ги е имало, част от присъстващите в залата от ляво са допуснали да съществува проблема с неприсъствието на децата в клас.

Тя поздрави от името на ГЕРБ всички деца – малки и големи. По думите й това е ден, в който властва радостта и е ден на багрите и усмивките. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!