Парламентът включи като първа точка в дневния си ред промени, предложени от БСП в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, предаде „Фокус“. Предложението бе подкрепено единодушно със 187 гласа „за“.

След това депутатите приеха и точката да бъде първа в дневния им ред, като гласуваха със 176 гласа „за“, 1 „против“ и 12 „въздържали се“. Кристиан Вигенин от БСП обясни, че предлага този проект за промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол да влезе в дневния ред за тази седмица с аргументите, че е била декларирана принципна подкрепа за него на заседание на Комисията по икономическа политика и туризъм преди няколко месеца, но разглеждането е било отложено на основание, че правителството подготвя почти идентични текстове и след като те бъдат внесени двата законопроекта, ще бъдат гледани заедно.

„Оттогава минаха месеци, а все още не виждаме проект на правителството. Още повече време мина от 10 май, когато на първото заседание на това правителство беше обявено намерението на премиера Бойко Борисов, подкрепено от бившия приватизатор номер 1, сега министър на икономиката Емил Караниколов. За да стане ясно, представете си сладкарница, която има на витрината една хубава торта, на нея пише „не се продава“, но влиза клиент и казва „дайте ми няколко черешки от тази торта“. Човекът зад щанда казва, че има забрана тортата да се продава, но нищо не пише за обособените части. Затова аз ви давам черешките“, коментира Вигенин. По думите му текстовете, които искат да бъдат приети са свързани с това, че „на тези торти не се продават и черешките“.