Страстите в парламента се нажежиха до червено. Депутатите се възползваха умело от дебатите за вота на недоверие и започнаха да се нападат. От парламентарната трибуна народният представител от левицата Георги Свиленски обвини колегата си от ГЕРБ Спас Гърневски за сделка по време на неговия мандат като кмет на Пловдив, свързана с доставката на автобуси „Волво” за нуждата на градския транспорт в града под тепетата.
„Някои колеги вдигнаха кръвно, зачервиха бузите. Г-н Гърневски го стяга чипика от една седмица, че не е могъл да вземе нищо по време на приватизацията", каза Свиленски и намекна, че е нужно медицинските лица да се намесят и да прегледат колегите му в нужда. 

„Г-н Свиленски, тук един ваш колега се опита да говори неистини. Дадох му седмица да се извини. Изрекохте грандиозна лъжа, срещу която има доказателства на българския съд, която не само не е ощетила общината. Ако не се извините до 3 дни, ще отидете в съда. Не съм позволил на комунистически лъжци да злоупотребяват с името ми”, заяви в отговор Гърневски.

Председателят на парламента Цвета Караянчева на свой ред опита да успокои разгорещилите се народни представители и ги призова да бъдат конструктивни в дебата и да не достигат до лични нападки. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!