Парламентарната група на политическа партия "Воля" изпрати отворено писмо до "Шоуто на Слави" по bTV във връзка с въпросите, които събира към гостите си тази седмица. Въпросът на ВОЛЯ е към Мая Манолова.

Ето пълния текст на отвореното писмо (без редакторска намеса):

"Във връзка с въпросите, които събирате към гостите Ви в предаването, изпращаме въпрос към г-жа Мая Манолова. И ние, и всички омерзени от двойните стандарти и в стоките, и в политиката български граждани, очакваме нейния отговор. 
 
През 2013г. г-жа Мая Манолова е острие в парламента на управляващата тогава БСП.  Депутати от опозицията отказват да се регистрират в залата и тя ги нарича със следните  епитети: „Второразряден отбор, който не може да си играе играта и пречи на другия тим. Излагат се пред очите на всички български граждани. Защо се държат като на махленско футболно игрище? Никой работодател не би търпял подобен работник. Те ще отговарят пред своите избиратели. Държат се неуважително към парламента и собствената си работа. Ще станат за смях“. Според нея подобно поведение :“абсолютно ниско равнище на правене на политика от опозицията“. И още: „С решението си да не се регистрират, демонстрират пълна безпомощност да играят ролята на опозиция“.
 
Въпросът ни към нея е: Така ли нарича днес депутатите от БСП и ДПС, включително и Корнелия Нинова, които отказват да се регистрират в залата и бойкотират работата на НС? Защо мълчи по темата? Не е ли това лицемерие и двоен стандарт в политиката?

Надяваме се, че всички български граждани ще чуят отговорите й от ефира на Вашето предаване.

Народът изпраща депутатите в парламента, за да приемат закони, които да доведат до подобряване на живота му. Ниският рейтинг на НС се дължи и на подобни недостойни процедурни игрички, които нямат нищо общо с дадените преди изборите обещания. Недоумяваме как хора с претенции да управляват народа се крият по кулоарите като мишки. Всички знаят, че един парламентарен ден струва на данъкоплатците десетки хиляди левове. За нас е недопустимо народните пари да се пилеят по такъв безотговорен начин."


БЛИЦ припомня, че снощи в шоуто на Слави гостува премиерът Бойко Борисов, който отговаря на горещите въпроси на зрителите, подбрани от екипа на предаването. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!